d

Αναζήτηση Προϊόντων

Κοινοποίηση

  • No products in the cart.
Image Alt
  /    /  BERETTA Η Εταιρία

Εργοστασιο Pietro Beretta S.p.A.

H Fabbrica d’Armi Pietro Beretta S.p.A. είναι μια ιταλική εταιρεία που γεννήθηκε από το όνειρο και την ικανότητα ενός αναγεννησιακού τεχνίτη. Χάρη στο θάρρος, το όραμα και τις δεξιότητες της γενεαλογίας του, το όνομά του έχει κερδίσει διεθνή θέση για το υψηλής τεχνολογίας περιεχόμενο, τις επιδόσεις του και για το ιταλικό στυλ που διακρίνει τα προϊόντα του.

Περνώντας από 15 γενεές της οικογένειας Beretta, η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε στη Gardone Valtrompia το 1400 και το εργο της καθιερώθηκε από το 1526.

Πρώτα ήρθε ο θρυλικός Bartolomeo (από το 1498 έως το 1565-8). Τότε ο Pietro (1791-1853), ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφερε το όνομα Beretta στην οικογένεια, ξεκίνησε τη στρατηγική διεύρυνσης της επιχείρησης . Ο γιος του Giuseppe (1840-1903) άνοιξε νέους διεθνείς ορίζοντες και με τη σειρά του ο γιος του Pietro (1870-1957) μεταμόρφωσε την βιοτεχνική επιχείρηση σε βιομηχανική μέριμνα εισάγοντας σύγχρονες τεχνικές παραγωγής. Υπό την καθοδήγηση των γιων του Pietro Giuseppe (1906-1993) και Carlo (1908-1984), η επιχείρηση έγινε πολυεθνική και γνώρισε σπουδαία επιτυχία στον στρατιωτικό και αθλητικό τομέα.

ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τις τελευταίες δεκαετίες, με τον Ugo Gussalli Beretta υπό την καθοδήγηση της εταιρείας, η επιχείρηση άνοιξε έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την κύρια αγορά πυροβόλων όπλων, απονεμήθηκε το μεγαλύτερο στρατιωτικό συμβόλαιο στη σύγχρονη ιστορία αφήνοντας το πιστόλι 92FS να γίνει το επίσημο βραχίονα των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ξεκίνησε μια διαφοροποίηση των προϊόντων που έφερε την εταιρεία να ενεργήσει στην αγορά ως κύριος παίκτης μαζί με μια γραμμή ένδυσης, αξεσουάρ και αναψυχή.

Σχεδόν 500 χρόνια επιχειρηματικών δραστηριοτήτων έχουν εμπλουτίσει τη Beretta με τεράστια εμπειρία και γνώση που της επέτρεψαν να αναπτύξει ειδική και ανώτερη τεχνολογία στον τομέα της μηχανικής ακριβείας. Με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία τελικά έγινε όλο και μεγαλύτερη. Το εμβαδόν του εργοστασίου αυξήθηκε από 10.000 m2 στις αρχές της δεκαετίας του 1900 στο σημερινό του μέγεθος πάνω από 110.000 m2.

Τα τμήματα παραγωγής διαθέτουν πλήρως αυτοματοποιημένα κέντρα εργασίας και υψηλής ειδίκευσης τεχνίτες, που αποτελούν προϋπόθεση για την επίτευξη του βαθμού ακρίβειας και υψηλής ποιότητας που εξετάζονται από τα σχεδιαστικά έργα. Το τμήμα σχεδιασμού έχει προηγμένα συστήματα για τον υπολογισμό της πίεσης χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων. Τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα για έρευνα που εφαρμόζεται στο σύστημα όπλων-πυρομαχικών, για μεταλλογραφικές αναλύσεις και δοκιμές κόπωσης.

Η παραγωγή και ο σχεδιασμός συνεργάζονται με το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών.

Το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις χρησιμοποιούν επίσης σύγχρονα συστήματα πληροφορικής (Internet και Intranet) για να παρέχουν το μέγιστο εφεδρικό αντίγραφο για τους περιφερειακούς οργανισμούς και να ανταποκρίνονται άμεσα στη ζήτηση της αγοράς.

1500 ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Η παραγωγή της Beretta ανέρχεται σε περίπου 1.500 όπλα την ημέρα και καλύπτει σχεδόν ολόκληρη τη σειρά των φορητών όπλων: τα τυφέκια “over-and-under” και “side-by-side” για το κυνήγι και τον ανταγωνισμό σε διαφορετικά μεγέθη και τερματικά, ημιαυτόματα τυφέκια και καραμπίνες,  ημιαυτόματα πιστόλια (από 22 έως 45 αυτόματα διαμετρήματα) και τυφέκια επίθεσης. Εκτιμάται ότι το 90% της παραγωγής της Beretta αποτελείται από αθλητικά πυροβόλα όπλα, με περισσότερα από το 75% των όπλων της να εξάγονται σε περίπου εκατό χώρες.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η Beretta πρόσθετοντας στα παραδοσιακά αθλητικά όπλα της μια ολοκληρωμένη σειρά κυνηγετικών ενδυμάτων και αξεσουάρ, σκοπευτικών πυροβόλων όπλων και αξεσουάρ κατάλληλα για υπαίθριες δραστηριότητες, που γρήγορα κέρδισε τη φήμη μιας high-tech γκάμας. Η πρώτη γκαλερί Beretta εγκαινιάστηκε στη Νέα Υόρκη το 1995, ενώ άλλες γκαλερί άνοιξαν στο Ντάλας, το Μπουένος Άιρες, το Παρίσι και το Μιλάνο. Τον Δεκέμβριο του 2005 άνοιξε μια νέα γκαλερί Beretta στο κέντρο του Λονδίνου.

Η σειρά Beretta Clothing & Accessories πωλείται σε κορυφαία καταστήματα πυροβόλων όπλων στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά και μέσω της αλυσίδας Shop in Shop, εξειδικευμένα καταστήματα ειδικά σχεδιασμένα για να φιλοξενήσουν μεγάλους αποκλειστικούς εκθεσιακούς χώρους Beretta.

Η Beretta προμηθεύει πυροβόλα όπλα στις ένοπλες δυνάμεις και το αστυνομικό σώμα της Ιταλίας και σε πολλές άλλες χώρες εδώ και πολλά χρόνια.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Η μεγαλύτερη ιστορία επιτυχίας όσον αφορά τα πιστόλια είναι το γεγονός ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και οι κρατικές αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν τη σειρά Beretta 92 το 1985. Στη συνέχεια, η γαλλική εθνική χωροφυλακή και η Πολεμική Αεροπορία επέλεξαν επίσης μια παρόμοια λύση.

Το 2002 υπεγράφη συμφωνία για την προμήθεια 45.000 πιστολιών (92FS) στην ισπανική Guardia Civil. Την ίδια χρονιά παρείχε περίπου 40.000 πιστόλια (92 σειρές) στην Εθνική Τουρκική Αστυνομία. Τον Μάιο μια νέα σύμβαση υπεγράφη για 18.744 πιστόλια (92 σειρές) στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Τον Σεπτέμβριο του 2007 υπεγράφη μια άλλη σύμβαση για την προμήθεια του Στρατού των ΗΠΑ και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με 10.576 πιστόλια (σειρά 92). Τον Ιανουάριο του 2009, η Beretta κέρδισε το μεγαλύτερο στρατιωτικό όπλο των ΗΠΑ από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να παραδώσει συνολικά 450.000 πιστόλια μοντέλου 92FS. Τον Σεπτέμβριο του 2012 – Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι στη Beretta USA έχει ανατεθεί σύμβαση για 100.000 πιστόλια 92FS.

Η επιτυχία της Beretta στον τομέα της άμυνας και της επιβολής του νόμου συνδυάζεται με την επιτυχία της σε αγωνίσματα σκοποβολής. Η Beretta κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη Μελβούρνη το 1956, που ακολούθησε τις συχνές νίκες σε μεγάλους διεθνείς αγώνες. Κερδίζει μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης (1960), στο Μόναχο (1972), στο Μόντρεαλ (1976), στη Μόσχα (1980), στο Λος Άντζελες (1984), στη Σεούλ (1988), στη Βαρκελώνη (1992) (2000), Αθήνα (2004) και το Πεκίνο το 2008, ενώ αξίζουν να αναφερθούν επίσης τα πολυάριθμα μετάλλια που έχει κερδίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 1978. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, η ​​Beretta επιβεβαίωσε τον αθλητικό της προσανατολισμό εξασφαλίζοντας ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο. Τα σκοπευτικά όπλα Beretta έχουν κερδίσει περισσότερους διεθνείς διαγωνισμούς από οποιοδήποτε άλλο εμπορικό σήμα.

ΓΙΑΤΙ Beretta


Η βιομηχανοποίηση η εφευρετικότητα, οι παραδοσιακές μέθοδοι, η προσοχή στις ανάγκες των πελατών και των τεχνιτών της, καθώς και η συνεχής έρευνα, η τεχνολογική βελτίωση και οι σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίο η Beretta έχει δημιουργήσει την εικόνα της. Από το 1526, ο ανταγωνισμός και τα στρατιωτικά όπλα του κατέστησαν το εμπορικό σήμα Beretta ως τον κατασκευαστή των ιστορικών πυροβόλων όπλων.

Ο Pietro Gussalli Beretta και ο Franco Gussalli Beretta διευθύνουν την επιχείρηση.

X